Ο πλέον αξιοποιημένος χώρος, ο αγαπημένος των Τυρναβιτών, από τους προηγούμενους αιώνες ακόμα, είναι αυτός της Βρύσης Τυρνάβου, με το εκκλησάκι της Αγίας Άννας πάνω στον βράχο.
Όπως έγραψε και παλιότερα η «Ε», για τους Τυρναβίτες η Βρύση Τυρνάβου, μαζί με τον Προφήτη Ηλία, θεωρούνται οι πλέον πολυσύχναστοι χώροι αναψυχής του παρελθόντος.
Μετά τον πόλεμο και μέχρι τη δεκαετία του 1970 οι πηγές ανάβλυζαν μέσα από τους βράχους του λόφου, όμως σκεπάστηκαν με τσιμέντο ώστε να συγκεντρωθεί το νερό και να υδροδοτηθούν όλοι οι οικισμοί της περιοχής με τη δημιουργία του Σ.Υ.Τ. (Σύνδεσμος Ύδρευσης Τυρνάβου).
Σήμερα η Βρύση Τυρνάβου έχει αξιοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, μάλιστα τελευταία έχουν αναδειχθεί και οι παλιές πηγές με το «βαένι» να αναβλύζει νερό.
Ο χώρος διαθέτει καταστήματα τα οποία προσφέρουν τα πάντα από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ ενώ φωτίζεται τη νύχτα. Επίσης υπάρχουν τραπεζοκαθίσματα και ψησταριές κάτω από τα πλατάνια.
Όσοι δε επισκέπτες συνοδεύουν μικρά παιδιά καλό είναι να έχουν μαζί τους παλιό ψωμί για να ταΐσουν τα παπάκια και τις χήνες καθώς και τα πολλά ψάρια που διαβιούν στις λίμνες.
Στην τοποθεσία Βρύση ή Αγία Άννα, εφοδιασμένη με πηγή, καλούμενη “Κρύα Βρύση”, 2,5χιλ. περίπου βορειοανατολικά του Τυρνάβου η κατοίκηση υπήρξε συνεχής γύρω από το βραχώδες ύψωμα στο οποίο χτίστηκε το εξωκκλήσι της Αγίας Άννας, στη νεολιθική, χαλκή και κλασική εποχή. Πλούσια ευρήματα και κεραμική της νεολιθικής εποχής ήρθαν στο φως με ανασκαφές στη θέση αυτή.
Πιο συγκεκριμένα η Marija Gimbutas (αρχαιολόγος, γνωστή για την έρευνά της σχετικά με τους πολιτισμούς της «Παλαιάς Ευρώπης» κατά τη Νεολιθική και την Εποχή του Χαλκού) στο βιβλίο της «The Goddesses and Gods of Old Europe, 6500-3500 B.C.: Myths and Cult Images» (σελ. 120) αναφέρει ότι στην περιοχή Αγία Άννα (Μεγάλη Βρύση) στον Τύρναβο βρέθηκε προτομή θεάς με κεφάλι πουλιού με μακρύ κυλινδρικό λαιμό, καπέλο ή κότσο τα μαλλιά, με μεγάλα στήθη.
Με πληροφορίες από την el.wikipedia.org & εφημερίδα ελευθερία.