ΛΑΡΙΣΑ – ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΕΟΡΤΑΣΑΝ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΝΝΩΝΑ

ΙΕΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΟΥ ΚΡΑΝΝΩΝΟΣ

Με μεγάλη την συμμετοχή των πιστών χριστιανών του Κραννώνα και της ευρύτερης περιοχής της Λάρισας τελέσθηκε και φέτος η Ιερά και λαμπρά εορτή και πανήγυρις της βυζαντινής πετρόκτιστης εκκλησίας της Υπεραγίας Θεοτόκου στον Κραννώνα, όπου το θεομητορικό κάθισμα και η περίπυστος αγία εικόνα της Ζωοδόχου Πηγής.

ΠΑΝΑΓΙΑ ΛΑΡΙΣΑ
Παρά το δυνατό κρύο των ημερών, τελέσθηκαν πλούσιες λατρευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν της Παναγίας, το διήμερο 26 και 27 Ιανουαρίου 2018, οι δε πιστοί προσήρχοντο μετ΄ευλαβείας, από το πρωί έως το βράδυ, προκειμένου να ασπαστούν την ιερά και χαριτόβρυτη αγία εικόνα της Παναγίας του Κραννώνα, που πριν από 151 χρόνια (27/1/1867) αποκαλύφθηκε θαυματουργικά μέσα στην γη, ύστερα από αποκάλυψη της ίδιας της Θεοτόκου !

ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΡΑΝΝΩΝΑΣ
Την παραμονή της εορτής το απόγευμα, τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός με αρτοκλασία και θείο κήρυγμα, στο τέλος του οποίου ο ιερός κλήρος, οι Άρχοντες του τόπου και οι πιστοί Χριστιανοί λιτάνευσαν μέσα στα χωράφια την ιερά εικόνα της Θεομήτορος και τέλεσαν δέηση υπέρ υγείας και σωτηρίας όλων των χριστιανών.
Το πρωί της κυριωνύμου ημέρας τελέσθηκε πανηγυρικό Συλλείτουργο και ευλογήθηκαν οι αρτοκλασίες και το ύψωμα της Παναγίας.

ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΡΑΝΝΩΝΑΣ ΛΑΡΙΣΑ

ΚΡΑΝΝΩΝΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ