Ο Αμπελωνίτης Ζ. Παρλίτσης στη διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ με αναπληρωματικό τον Γιώργο Μούργκα από την Καλλιπεύκη

Μπορεί να μην άλλαξε η κεφαλή του ΟΠΕΚΕΠΕ, αλλά η υπογραφή που πήρε ΦΕΚ (ημερομηνία 22-1-18) της νέας διοίκησης του Οργανισμού έκρυβε μια αλλαγή στο Δ.Σ.

Τη θέση του Λαρισαίου αγρότη Γιώργου Ακριβούλη κατέλαβε ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αμπελώνα Ζήσης Παρλίτσης. Σύμφωνα με πληροφορίες η παράδοση – παραλαβή της θέσης μεταξύ των Θεσσαλών έγινε με πρωτοβουλία του υφυπουργού Βασ. Κόκκαλη, προκειμένου να αποκτήσουν οι κτηνοτρόφοι της υπαίθρου μια ισχυρή φωνή στη διοίκηση ενός κρίσιμου με τις ενισχύσεις Οργανισμού. Μάλιστα ο Ζήσης Παρλίτσης είναι ο μόνος Θεσσαλός στη διοίκηση του Οργανισμού. Η εξέλιξη αυτή αποκτά και πολιτικό ενδιαφέρον, καθώς επισημοποιεί το διαζύγιο του κ. Παρλίτση με τη ΝΔ, της οποίας ήταν μέλος και παραιτήθηκε με αφορμή τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην ονομασία της φέτας.

ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΑΜΠΕΛΩΝΑ

Να σημειωθεί ότι κτηνοτρόφος είναι και ο αναπληρωματικός του Ζ. Παρλίτση στο Δ.Σ. του ΟΠΕΚΕΠΕ. Πρόκειται για τον Γιώργο Μούργκα από την Καλλιπεύκη.

Αναλυτικότερα τα μέλη της νέας διοίκησης (με τριετή θητεία) του ΟΠΕΚΕΠΕ, όπως τα όρισε το ΥπΑΑΤ, είναι: Πρόεδρος ο Αθανάσιος Καπρέλης και αναπληρωτής του Πρόεδρου του Διοικητικού Συμβουλίου όταν απουσιάζει ή κωλύεται ορίζεται ο Γεώργιος Αποστολάκης του Μιχαήλ, Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. Β΄ αντιπρόεδρος παραμένει ο Γεώργιος Κέντρος, γεωπόνος, υπάλληλος Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε.

ΟΠΕΚΕΠΕ

Γ.Ρ.

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία