Μια 82χρονη Λαρισαία έπεσε θύμα απατεώνων – παριστάνουν τους υπαλλήλους της ΔΕΗ

Μια 82χρονη Λαρισαία, αυτή τη φορά, έπεσε θύμα απατεώνων που έδρασαν ξανά μετά από καιρό.

Πρόκειται για ένα «ζευγάρι» απατεώνων που «ψαρεύει» θύματα στον δρόμο και με το πρόσχημα της γνωριμίας με τα παιδιά των ανυποψίαστων ηλικιωμένων, στην πραγματικότητα αποσκοπούν να κλέψουν χρήματα ή χρυσαφικά.

Έτσι έγινε και χθες το πρωί όταν η 82χρονη Λαρισαία ενώ βάδιζε στον δρόμο κατευθυνόμενη προς το σπίτι της, στα Ηπειρώτικα, την πλησίασε το ανδρόγυνο των δραστών που επέβαινε σε αυτοκίνητο. Η γυναίκα – δράστιδα συστήθηκε στην 82χρονη, ως φίλη της κόρης της και της ζήτησε μια προκαταβολή προκειμένου η κόρη της να εισπράξει υποτιθέμενη αποζημίωση από ασφαλιστική εταιρία.

Η ηλικιωμένη γυναίκα πείσθηκε και πήγε στο σπίτι όπου παρέδωσε στους δράστες το χρηματικό ποσό των 2.100 ευρώ. Με την 82χρονη να ανακαλύπτει την απάτη όταν ήδη ήταν αργά.

Με τη γνωστή απάτη των υπαλλήλων της ΔΕΗ, άγνωστοι φθάνουν και στις εισόδους διαμερισμάτων και με θράσος απαιτούν να τους ανοίξουν την πόρτα με το πρόσχημα της επιδιόρθωσης υποτιθέμενης βλάβης στον μετρητή, στο ρολόι της ΔΕΗ.

Να σημειωθεί πως οι υπάλληλοι συνεργείων της ΔΕΗ δεν ακολουθούν τέτοιες πρακτικές ενώ πολίτες που έρχονται αντιμέτωποι με τέτοια περιστατικά καλούνται από την ΕΛ.ΑΣ. να ενημερώνουν την Άμεση Δράση επικοινωνώντας με τον τριψήφιο αριθμό «100».

ΕΚΛΕΨΑΝ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΗ ΛΑΡΙΣΑ

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία