«Σήμερα, ανασύρουμε στις μνήμες μας τις πιο μαύρες σελίδες της παγκόσμιας ιστορίας, τον ευτελισμό της ίδιας της ανθρώπινης ύπαρξης.
Συνταράσσει ακόμη η συντονισμένη προσπάθεια εξόντωσης των Εβραίων μέσα από ένα απίστευτο ρατσιστικό παραλήρημα και ο ανθρώπινος νους αδυνατεί να αποδεχτεί όλα όσα έγιναν εκείνη τη μαύρη περίοδο».
Αυτά δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας με αφορμή τις εκδηλώσεις για την Εθνική Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος, στις οποίες και παρέστη.
Ο Λαρισαίος πολιτικός, αφού συνεχάρη τους διοργανωτές της εκδήλωσης “που τιμά τους Έλληνες Εβραίους μάρτυρες”, καθώς όπως επεσήμανε, “μόνο διατηρώντας ζωντανή την ιστορία μπορούμε να παραδειγματιστούμε και να συνεχίσουμε πιο σοφοί”, κάνοντας μια μικρή αναφορά στις “μαύρες μέρες” του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, σημείωσε:
«Μόνο με τον όρο Ολοκαύτωμα μπορούμε να περιγράψουμε την ολική καταστροφή που συντελέστηκε.
Πάνω από έξι εκατομμύρια Εβραίοι σε όλη την Ευρώπη δολοφονήθηκαν αγρίως, χιλιάδες Έλληνες Εβραίοι βρέθηκαν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, όπου αντιμετωπίστηκαν σαν άψυχα αντικείμενα και έγιναν βορά στις διαθέσεις των πιο αρρωστημένων μυαλών που γνώρισε ποτέ ο κόσμος.
Ο ρατσισμός όπλισε τα χέρια των εγκληματιών, θόλωσε τη λογική τους και τους πλημμύρισε με μίσος».
Ο αν. Τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ, αναφερόμενος στο “σήμερα” και στις ακραίες φωνές που βρίσκουν πρόσφορο έδαφος λόγω της οικονομικής κρίσης, τόνισε:
«Στις μέρες μας, είναι τουλάχιστον θλιβερό το γεγονός ότι βρήκαν πρόσφορο έδαφος φωνές και απόψεις, με σύμμαχο το σκοτάδι και τον φόβο.
Κανείς, ωστόσο, δεν έχει το δικαίωμα να γυρίσει το τιμόνι προς τα πίσω.
Το χρωστάμε στη μνήμη όλων όσων υπέστησαν τη βαρβαρότητα του πολέμου, τη φρίκη του Ναζισμού».
«Η αποτροπή ολοκληρωτικών σχεδίων και η ενδυνάμωση της λειτουργίας της δημοκρατίας, μέσα από την ανάδειξη της πολιτικής ως την ανώτερη ανθρώπινη δημοκρατική διαδικασία, είναι η απάντηση, μα ταυτόχρονα και η ευθύνη μας απέναντι στην ίδια την ιστορία.
Οφείλουμε όλοι μας να απομονώσουμε όλα τα απολυταρχικά μορφώματα, όλα τα ναζιστικά απομεινάρια του χθες.
Είναι μονόδρομος να καταλήξουμε σε έναν κοινό βηματισμό, βασισμένο στην ισότητα και τον σεβασμό της διαφορετικότητας, και τότε μπορούμε ως κοινωνία να πάμε μπροστά.
Εύχομαι ολόψυχα η ανθρωπότητα να μη ζήσει ξανά παρόμοιες καταστάσεις.
Αιωνία η μνήμη τους», ήταν ο χαρακτηριστικός επίλογος των δηλώσεων του Λαρισαίου βουλευτή.