Δράση Πολιτών: “Ο αέρας τού πήρε…τα μυαλά”.

Ανακοίνωση της Δράσης Πολιτών δήμου Τυρνάβου


Ο σαρκασμός και το γελοίο πολλές φορές πάνε μαζί.


Αν μάλιστα κάποιος έχει θεσμικό ρόλο, τον οποίο δεν μπορεί να αντιληφθεί ή να υπηρετήσει, η γελοιότητά του διογκώνεται, καθώς προσπαθεί να δικαιολογηθεί, χρησιμοποιώντας  λόγια του…αέρα.

Αποκρύπτει τις ευθύνες του με ειρωνείες και εξυπνακισμούς, αλλά όταν οι πολίτες τον καλούν στο τηλέφωνο, για να δώσει πρακτικές και άμεσες λύσεις στα όποια θέματα δημιουργούνται από τον…αέρα, είτε το παίζει αδιάφορος, είτε επιδεικτικά απαξιώνει την αγωνία των δημοτών, οι οποίοι δεν θέλουν να έχουν τη βρόμα των σκουπιδιών μέσα στα πόδια τους και στις αυλές τους.
Όταν, μάλιστα, ο άνθρωπος αυτός αντιπαρατίθεται στον δημόσιο πολιτικό διάλογο με την φωτογραφία
ενός “ομιλούντος” κάδου ανακύκλωσης, τότε δεν είναι μόνο γελοίος, αλλά προσλαμβάνει και χαρακτηριστικά ψυχοπάθειας που χρήζει άμεσης φαρμακευτικής αντιμετώπισης. Αντί να κάνει τη δουλειά, για την οποία πληρώνεται, με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, εξαντλείται σε ανόητους εξυπνακισμούς και φτηνά  ειρωνικά ευφυολογήματα που το μόνο που κάνουν είναι να προκαλούν τον γέλωτα εις βάρος του.
Βεβαίως, δεν περιμέναμε κάτι το διαφορετικό.
Ο άνθρωπος που στον Τύρναβο έβαλε STOP… στα STOP και μάλιστα την ενέργειά του αυτή την διαφημίζει ως μεγάλο έργο, δεν διαθέτει, εμφανώς, τη διανοητική υποδομή για άλλου είδους συμπεριφορές και πρακτικές.
Ολοφάνερα, ο …αέρας του έχει φουσκώσει ή του έχει πάρει τα μυαλά.
ΤΥΡΝΑΒΟΣ
Δράση Πολιτών
Τύρναβος, 22/1/2018