Το πρώτο Πανελλήνιο Κύπελλο Ελλάδας αγώνων χιονοδρομίας στο Χ/Κ Πηλίου

Με τη συμμετοχή 131 αθλητών από όλους τους Συλλόγους της Ελλάδας, πραγματοποιείται στο Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου, από την Ελληνική Ομοσπονδία Χειμερινών Αθλημάτων, τον Ορειβατικό Σύλλογο Βόλου, την Κενταύρων Όρος που έχει τη διαχείριση του Χιονοδρομικού Κέντρου Πηλίου και την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων, το Σαββατοκύριακο 20 και 21 Ιανουαρίου, το πρώτο Πανελλήνιο Κύπελλο, Παίδων, Κορασίδων.

Η επιλογή του Χιονοδρομικού Κέντρου Πηλίου για την διεξαγωγή ανάλογων αγώνων, μόνο τυχαία δεν έγινε, αφού το Χιονοδρομικό κρίθηκε λειτουργικά κατάλληλο για πολλοστή φορά, μετά την ετήσια συντήρηση που ολοκληρώθηκε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τις πιστοποιήσεις που έλαβε.

Με αφορμή την διεξαγωγή των αγώνων στο Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου, η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων κ. Κολυνδρίνη, ο Πρόεδρος της Κενταύρων Όρος και του Χιονοδρομικού Κέντρου Πηλίου κ. Ιγγλέσης, ο Πρόεδρος του Ορειβατικού Συλλόγου Βόλου κ. Καλτσογιάννης και ο Αντιπρόεδρος Καταβάσεων της Ελληνικής Ομοσπονδίας Χειμερινών Αθλημάτων κ. Καραμπούζης, παρουσία του Περιφερειακού Συμβούλου κ. Κοπάνα, παρεχώρησαν συνέντευξη τύπου, όπου μεταξύ άλλων τονίσθηκε ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας αισθάνεται απόλυτα δικαιωμένη για τον τρόπο λειτουργίας του Χιονοδρομικού Κέντρου Πηλίου, το οποίο επιλέχθηκε για ακόμη μια φορά για την τέλεση αγώνων χιονοδρομίας, αλλά και γιατί το Πήλιο θα αποτελέσει και πάλι πόλο έλξης για εκατοντάδες επισκέπτες, αποκομίζοντας πολλαπλά οφέλη, τόσο για την τοπική οικονομία, όσο και για την τουριστική προβολή του Νομού Μαγνησίας.

ΠΗΛΙΟ ΒΟΛΟΥ

Σε δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη ανέφερε: «Έχει ολοκληρωθεί από την Περιφέρεια Θεσσαλίας η ετήσια συντήρηση του Χιονοδρομικού Κέντρου, όλες του οι υποδομές είναι πιστοποιημένες και πλέον έχει εξασφαλίσει το Χιονοδρομικό την απρόσκοπτη λειτουργία του. Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι το Σάββατο 20 και την Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018 στο Χιονοδρομικό Κέντρο του Πηλίου, θα πραγματοποιηθούνε αγώνες χιονοδρομίας, είναι πανελλήνιο κύπελλο, θα λάβουν μέρος περί τα 130 παιδιά ηλικίας από 13 έως 16 ετών στις κατηγορίες παίδων και κορασίδων. Το αθλητικό αυτό γεγονός από μόνο του είναι αυταξία, αλλά πέραν αυτού, σκεφτείτε αθλητές, συνοδούς, γονείς, θεατές, όλη την ανάδραση που θα δημιουργηθεί στο Νομό Μαγνησίας, για ένα αθλητικό γεγονός που θα συμβάλει στο να διαφημιστεί ο τόπος, με το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου να γίνεται σημείο αναφοράς για ακόμη ένα σαββατοκύριακο και όχι μόνο και με μια επιπρόσθετη λειτουργία αθλητική αυτή τη φορά. Πάρα πολλοί άνθρωποι από όλη την Ελλάδα θα βρεθούνε αυτό το διήμερο στο χιονοδρομικό κέντρο του Πηλίου, για να απολαύσουνε τους αγώνες αυτούς, με το Νομό μας να καρπώνεται πολύπλευρα οικονομικά και τουριστικά οφέλη, κάτι που αποδεικνύεται από την μεγάλη πληρότητα των ξενοδοχείων για αυτό το Σ/Κ στην περιοχή των Χανίων ».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ορειβατικού Συλλόγου Βόλου κ. Καλτσογιάννης τόνισε:
«Είναι πραγματικά σημαντικό που καταφέρνουμε και πραγματοποιούμε το πρώτο Κύπελλο Ελλάδας, με τη συμμετοχή 131 αθλητών, των καλύτερων αθλητών, από όλους τους Συλλόγους της Ελλάδας. Από τον ΕΟΣ Βόλου συμμετέχουν 18 αθλητές και οφείλω να ευχαριστήσω, τόσο την Ομοσπονδία που εμπιστεύεται την Περιφέρεια Θεσσαλίας, το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου αλλά και τον ΕΟΣ Βόλου για την διοργάνωση ενός από τους δυσκολότερους και τον πρώτο αγώνα στα Αλπικά Αγωνίσματα. Και οι 18 αθλητές του ΕΟΣ Βόλου θα διεκδικήσουνε όπως και όλοι οι υπόλοιποι αθλητές τη νίκη, αλλά και η χαρά της συμμετοχής είναι το ζητούμενο και νομίζω ότι είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για όλο τον κόσμο να έρθει να παρακολουθήσει, να χειροκροτήσει και να συγχαρεί την προσπάθεια των παιδιών. Είναι πολύ δύσκολο στην δύσκολη αυτή συγκυρία που ζούμε να συγκρατούμε τα παιδιά αυτά σε αυτό το άθλημα και να κρατούμε το επίπεδο ψηλά και η ανιδιοτελής προσφορά των ανθρώπων, των στελεχών που συνδράμουν στη διοργάνωση των αγώνων είναι πάρα πολύ σημαντική».

Ο Πρόεδρος της «Κενταύρων Όρος» κ. Ιγγλέσης υπογράμμισε «Η κατάσταση του Χιονοδρομικού Κέντρου Πηλίου είναι άριστη, η ποσότητα του χιονιού είναι αρκετή, οι καιρικές συνθήκες μας ευνοούν, τα μηχανήματα που διαθέτουμε έκαναν μια άριστη χιονόστρωση και πιστεύω όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος θα έχουμε ένα άριστο αποτέλεσμα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας και την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων, γιατί μας παρέχουν όλα όσα χρειαζόμαστε για να έχουμε το σωστό αποτέλεσμα».

Ο Αντιπρόεδρος Καταβάσεων της Ελληνικής Ομοσπονδίας Χειμερινών Αθλημάτων κ. Καραμπούζης ανέφερε: «Η Ομοσπονδία θέλει πρωτίστως να ευχαριστήσει την Περιφέρεια Θεσσαλίας και την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων για τη διάθεση του Χιονοδρομικού. Είναι ο πρώτος αγώνας που κάνουμε φέτος σε πανελλήνιο επίπεδο και ευελπιστούμε ότι με τη βοήθεια του ΕΟΣ Βόλου θα γίνουν καταπληκτικοί αγώνες όπως πάντα γίνονται. Υπάρχει τρομερή πείρα, διάθεση από τον Σύλλογο και με τη βοήθεια του καιρού και φυσικά του προέδρου του Χιονοδρομικού κ. Ιγγλέση να πάνε όλα καλά. Είναι ο πρώτος αγώνας σε μια σειρά 11 συνολικά αγώνων που θα πραγματοποιηθούνε σε όλη την Ελλάδα».