Στο έλεος των ανέμων ο Δήμος Τυρνάβου.

Αρκετά προβλήματα δημιούργησαν οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν χθες στον Δήμο Τυρνάβου, αλλά και ευρύτερα στον νομό Λάρισας. Προβλήματα δημιουργήθηκαν στην ηλεκτροδότηση ορισμένων περιοχών σε Τύρναβο, Αμπελώνα, Φαλάνη, Δασοχώρι ενώ συνεργεία της ΔΕΗ εργάζονται για την αποκατάσταση των βλαβών στο δίκτυο.

Συνεργείο του Δήμου Τυρνάβου άλλα και του ΔΕΔΔΗΕ από το πρωί “τρέχουν και δεν φτάνουν” με τις πτώσεις κλαδιών και δέντρων σε Τύρναβο, Αμπελώνα και Αγιά Σοφιά.


Του Βασίλη Πανάκογλου – Λάρισα


Μια ακόμα σύντομη μεταβολή σημείωσε ο καιρός την 17η και 18η Ιανουαρίου. Ισχυροί νοτιοδυτικοί άνεμοι που έφτασαν και τα 6 μποφόρ έδωσαν τη θέση τους σε θυελλώδεις βορειοδυτικους ψυχρούς άνεμους σήμερα 18/1.

Σε όλη σχεδόν την Θεσσαλία κατά την διάρκεια της ημέρας ενισχύθηκαν σημαντικά και ξεπέρασαν σε μερικές περιπτώσεις τα 50km/hr που ισοδυναμεί με 7 μποφόρ.
Αρκετές ζημίες σημειώθηκαν με δεντρά και στύλους της ΔΕΗ που έπεσαν αλλά και με διακοπές ρεύματος.

Η διάταξη των βαρομετρικών συστημάτων μας είχε ”προειδοποιήσει” ότι οι άνεμοι θα είναι πολύ θυελλώδεις αυτή την ημέρα. Βαθύ βαρομετρικό χαμηλό πέρασε από τα βόρεια σύνορα της χώρας και επηρέασε αρχικά με νοτιάδες 7-8 μποφόρ (17 Ιανουαρίου) και με βορειοδυτικούς 9-10 μποφόρ σήμερα Πέμπτη. Ο καιρός έδωσε τοπικές βροχές και λίγα χιόνια ακόμα και σε ημιορεινά τμήματα αλλά βελτιώθηκε πολύ γρήγορα.
Στη Θεσσαλία μπορούμε να δώσουμε μερικές μέγιστες εντάσεις ανέμου που σημειώθηκαν σήμερα Πέμπτη από αξιόπιστους μετεωρολογικούς σταθμούς της ΕΜΥ (http://www.hnms.gr/emy/el/) , του ΕΑΑ (http://www.meteo.gr/index.cfm) αλλά και ιδιωτών. Είναι πραγματικά εντυπωσιακό ότι όλοι οι σταθμοί σημείωσαν ριπές πάνω από 6b (μποφόρ) ενώ στην Σκόπελο ξεπέρασε τα 10b (μποφόρ)


Φώτο = Σήμερα Παρασκευή στον Αμπελώνα

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

ΛΑΡΙΣΑΣ ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ