Ζεσταίνουν τις μηχανές των τρακτέρ τους οι αγρότες – Κλείνουν τον Ε65 οι αγρότες της Καρδίτσας

Να στήσουν μπλόκο, στις 22 του μηνός, στον Ε65, με τρακτέρ και άλλα γεωργικά μηχανήματα, αποφάσισαν χθες το βράδυ οι αγρότες του νομού Καρδίτσας, σε σύσκεψη που πραγματοποίησαν στον Παλαμά, με τη συμμετοχή εκπροσώπων 25 αγροτικών συλλόγων της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας.

Πιο νωρίς, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Βαγγέλης Μπούτας, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, είπε πως στο πλαίσιο της απόφασης της πανελλαδικής επιτροπής έχει αποφασιστεί και «βγήκαν» ήδη τρακτέρ στις πλατείες των χωριών, ενώ σήμερα οι αγρότες συζητάνε για την μορφή του αγώνα το επόμενο χρονικό διάστημα. Τα προβλήματα, συνέχισε, είναι μεγάλα και οξυμμένα, η κυβέρνηση, όχι μόνο δεν τα λύνει αλλά τα οξύνει ακόμα περισσότερο, καταλήγοντας, πως το εισόδημα του αγρότη συνεχώς μειώνεται, ενώ οι φόροι αυξάνονται. Στη διάρκεια της συνέλευσης, οι εκπρόσωποι των αγροτικών συλλόγων τοποθετήθηκαν για τη μορφή και την ημερομηνία που θα έχει η κινητοποίηση, ενώ τόσο ο κ. Μπούτας, όσο και ο γραμματέας της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, Κώστας Τζέλλας, αναφέρθηκαν αναλυτικά στα προβλήματα του αγροτικού κλάδου, με τον τελευταίο μάλιστα να δηλώνει ότι ο αγώνας είναι συνεχής και δεν σταματά με ένα μπλόκο.

Σήμερα η Λάρισα

Στις πλατείες των χωριών άρχισαν να βγαίνουν τα πρώτα τρακτέρ των αγροτών που φέρονται διατεθειμένοι να ακολουθήσουν το φετινό αγωνιστικό πρόγραμμα των Ενωτικών Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων της Θεσσαλίας, ενώ κρίσιμη θεωρείται η σημερινή συ- νεδρίαση το μεσημέρι στο ΕΚΛ, της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων όπου θα εξεταστεί η πορεία των προετοιμασιών και να ληφθούν αποφάσεις, κυρίως ως προς την ημερομηνία εξόδου των αγροτικών μηχανημάτων στις εθνικές οδούς. Πρώτος σταθμός σ’ αυτήν την αγωνιστική πορεία, όπως όλα δείχνουν θα είναι το μεγάλο συλλαλητήριο, στη Θεσσαλονίκη, στη διάρκεια της Έκθεσης «AGROTICA» που θα πραγματοποιηθεί από την 1 μέχρι τις 4 Φεβρουαρίου. Την ίδια ώρα αντιπροσωπεία αγροτών, κυρίως από χωριά του Δήμου Κιλελέρ και των επαρχιών Τυρνάβου και Φαρσάλων συζήτησαν χθες βράδυ στη Γυρτώνη για τη δική τους στάση, η οποία είναι μεν αγωνιστική, αλλά δεν προσανατολίζονται σε πολυήμερες κινητοποιήσεις στους δρόμους. Επίσης έντονη ήταν η τάση η Συντονιστική Επιτροπή να αναζητήσει δίαυλο επικοινωνίας με όλους τους συναδέλφους αγρότες που θα βρίσκονται στους δρόμους.

Mploka-larisa-karditsa

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ