Αθωώθηκε κυνηγός που σκότωσε ποιμενικό σκύλο

Αθώο έκρινε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Τρικάλων τον 55χρονο κυνηγό ο οποίος πυροβόλησε και σκότωσε ποιμενικό σκύλο, τον περασμένο Νοέμβριο, σε ορεινή περιοχή του Νομού Τρικάλων.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το Δικαστήριο πείσθηκε από την υπερασπιστική γραμμή του κυνηγού ότι βρισκόταν σε νόμιμη άμυνα όταν του επιτέθηκε ο σκύλος, παρουσιάζοντας σχετικό φωτογραφικό υλικό και ιατρική γνωμάτευση.

Το συμβάν είχε καταγραφεί στις 19 Νοεμβρίου 2017 στην Αγρελιά, όπου ο 55χρονος είχε μεταβεί για κυνήγι και επιχειρώντας να περάσει κοντά από ποιμνιοστάσιο, ποιμενικός σκύλος που βρισκόταν στο σημείο άρχισε να γαυγίζει, προφανώς για να τον απωθήσει.

Ο 55χρονος κυνηγός αρχικά πυροβόλησε στον αέρα με το κυνηγετικό του όπλο, προς εκφοβισμό του ποιμενικού σκύλου, τον οποίο όμως και πυροβόλησε στη συνέχεια προκειμένου να προστατευθεί, όπως υποστήριξε και στο Δικαστήριο.

Η υπόθεση είχε οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη μετά από σχετική μήνυση του κτηνοτρόφου και ιδιοκτήτη του ποιμενικού σκύλου στην Αστυνομία, άνδρες της οποίας συνέλαβαν μάλιστα τον 55χρονο με τη διαδικασία του αυτοφώρου, εναντίον του οποίου -όπως είχε ανακοινωθεί σχετικά και από την Αστυνομία- είχε σχηματιστεί δικογραφία για τη θανάτωση του σκύλου και παράνομη οπλοχρησία.

σκότωσε-σκύλο-ειδήσεις

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία