Κάλεσε, δε, την κυβέρνηση «να ενημερώσει υπεύθυνα και ειλικρινά για όλα τα δεδομένα, τι συζητά, τι διαπραγματεύεται». «Να μην ξεχνούν αυτοί που θυμήθηκαν όψιμα το Βουκουρέστι, ότι σημερινοί κορυφαίοι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ έδιναν αγώνα να αναγνωριστούν τα Σκόπια με το συνταγματικό τους όνομα», προσέθεσε καταληκτικά για το ζήτημα αυτό ο πρόεδρος της ΝΔ.

Νέος ρόλος για τους τομεάρχες

Την ίδια ώρα, ο κ. Μητσοτάκης έδωσε και νέο ρόλο στους τομεάρχες του κόμματος, αναθέτοντάς τους την πολιτική ευθύνη των περιφερειών της χώρας. Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για προσαρμογή του προγράμματός της ΝΔ σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο, μιλώντας για «πρόγραμμα τοπικών προτεραιοτήτων». Έτσι, μέσα στο συντονιστικό, ο κ. Μητσοτάκης διένειμε…φύλλα πορείας. Υπεύθυνοι για την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη θα είναι ο Νίκος Δένδιας και ο Γιώργος Γεωργαντάς, για την Αττική, η οποία υποδιαιρείται στο κέντρο και τους δήμους της Β’ Αθηνών, τον Πειραιά και τις δυτικές περιοχές, και το υπόλοιπο Αττικής, υπεύθυνοι θα είναι ο Γιάννης βρούτσης, ο Κώστας Καραμανλής, ο Χρήστος Σταϊκούρας και ο Γιάννης Πλακιωτάκης, για το Βόρειο Αιγαίο υπεύθυνος θα είναι ο Μάνος Κόνσολας, για τη δυτική Ελλάδα ο Βασίλης Κικίλιας, για τη Δυτική Μακεδονία η Φωτεινή Αραμπατζή και ο Κώστας Σκρέκας, για την Ήπειρο η Νίκη Κεραμέως και η Όλγα Κεφαλογιάννη, για τη Θεσσαλία ο Άδωνις Γεωργιάδης, για τα Ιόνια ο Βασίλης Οικονόμου, για την Κεντρική Μακεδεονία ο Κωστής Χατζηδάκης και ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, για την Κρήτη η Ντόρα Μπακογιάννη, για το νότιο Αιγαίο ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, για την Πελοπόννησο ο Μάκης Βορίδης και ο Γιώργος Κουμουτσάκος και, τέλος, για τη Στερεά Ελλάδα η Άννα Ασημακοπούλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τομεάρχες θα έχουν την πολιτική ευθυνη των περιφερειών για έναν ορίζοντα τριών μηνών σε πρώτη φάση, εντός των οποίων θα κληθούν να αναδείξουν προτεραιότητες, να συνομιλήσουν με παραγωγικούς και αυτοδιοικητικούς φορείς, αλλά και να καταθέσουν προτάσεις και για πρόσωπα που θα μπορούσαν να είναι υποψήφια με τη ΝΔ. Παράλληλα, θα κάνουν περιοδείες και θα είναι σε επαφές με τους τοπικούς βουλευτές, με βασικό στόχο τον καλύτερο συντονισμό των γαλάζιων δράσεων.

Τελος, ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε την κυβέρνηση άμεσα να ξεκαθαρίσει την ημερομηνία των αυτοδιοικητικών εκλογών και το εκλογικό σύστημα, με το οποίο αυτές θα διεξαχθούν. «Αν γίνουν εκλογές το 2018 και τις κερδίσει η ΝΔ, οι αυτοδιοικητικές θα διεξαχθούν μαζί με τις ευρωεκλογές, όπως ακριβώς ορίζει ο νόμος και με το ίδιο εκλογικό σύστημα», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ειδήσεις-θεσσαλία-ΝΔ

Πηγή: reader.gr