Τον Άγιο Ιωάννη τίμησε σήμερα ο Τύρναβος.

ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΣΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ


Του Κώστα Παπαϊωάννου – Τύρναβος


Πανηγυρικά και με ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια εορτάσθηκε η μνήμη και η σύναξη του Αγίου Ιωάννου, του Προδρόμου και Βαπτιστού στην παλαιά και περιώνυμη ενορία του Τυρνάβου, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνατίου, των αρχόντων του τόπου και πολλών πιστών χριστιανών, που εξεζήτησαν την χάρη και την ευλογία του μεγάλου Προφήτου και ασκητού, του Αγγέλου και Βαπτιστού Ιωάννου, του Προδρόμου στην ζωή και τα έργα τους.

Την διακονία του λόγου ανέλαβε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως, π.Αχίλλιος, ο οποίος αναφέρθηκε στην ερημική ζωή, τις πνευματικές διαστάσεις της και τις ευλογίες της, που μόνο ένας χαριτωμένος από τον Θεό άνθρωπος μπορεί να τις βιώσει, όπως έγινε με την περίπτωση του Τιμίου Προδρόμου.

Στο τέλος της πανηγυρικής θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.Ιγνάτιος συνεχάρη τον εφημέριο της ενορίας π.Γεώργιο Παπαϊωάννου για την πλούσια εκκλησιαστική του διακονία στην ενορία του Aγίου Ιωάννου, παρουσία του Δημάρχου Τυρνάβου Παν. Σαρχώση και τον Βουλευτή Λάρισας Χρ. Κέλλα.

ειδήσεις-τύρναβος

τύρναβος

τυρναβίτικα-νέα

νέα-τυρνάβου

ειδήσεις-νέα-τύρναβος

τυρναβίτικα-νέα

τυρναβίτικα-νέα

ειδήσεις-τύρναβος