Θρησκευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις για τη μνήμη του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου

Πλούσιες και φέτος οι θρησκευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις για τη μνήμη του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου στον πανηγυρίζοντα ενοριακό ναό της πόλης του Τυρνάβου.

Και φέτος στις θρησκευτικές εκδηλώσεις θα προεξάρχει ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος.

Το Σάββατο 6 Ιανουαρίου, παραμονή της γιορτής στις 6.30 το απόγευμα θα τελεστεί μέγας πανηγυρικός εσπερινός και αρτοκλασία και Θείο κήρυγμα.
Την Κυριακή 7 Ιανουαρίου, ανήμερα του Αγίου Ιωάννη θα τελεστεί όρθρος και αρχιερατική θεία λειτουργία, προεξάρχοντος του σεβασμιότατου μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνατίου με τη συμμετοχή των ιερέων της πόλης.
Μετά το τέλος της θείας λειτουργίας το παιδικό συγκρότημα του Μορφωτικού Συλλόγου Τυρνάβου υπό την εποπτεία της χοροδιδασκάλου του κ. Άννας Μαρίας – Τρίγκα, στο προαύλιο του ναού θα χορέψει παραδοσιακούς χορούς.
Τέλος θα ακολουθήσει η καθιερωμένη δεξίωση στο πνευματικό κέντρο της ενορίας, όπου τα παιδιά που διδάσκονται βυζαντινή μουσική από το παράρτημα της Βυζαντινής Σχολής της μητρόπολης «Ο Άγιος Αχίλλιος» θα αποδώσουν ύμνους και τραγούδια.

Ο ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ
Πρόκειται για την πιο παλιά και την πλέον ιστορική ενορία του Τυρνάβου η οποία για ένα διάστημα υπήρξε και έδρα της Μητρόπολης Λαρίσης και Τυρνάβου. Ο Τύρναβος είναι μια πόλη η οποία έχει ιδιαίτερα μεγάλη θρησκευτική ιστορία. Είναι γνωστό άλλωστε ότι σε κάθε γωνιά της πόλης του Τυρνάβου, σε κάθε οικοδομικό τετράγωνο υπάρχει και μια εκκλησία. Άλλοτε πιο παλιά, άλλοτε νεότερη. Το θρησκευτικό συναίσθημα των Τυρναβιτών είναι έντονο.
Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι μετά την καταστρεπτική φωτιά που έκαψε τον Άγιο Ιωάννη στις 25 Ιανουαρίου του 2010 ο μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος προσωπικά, αλλά και ως Μητρόπολη ήταν εκείνος που έβαλε το σημαντικό οικονομικό ποσό για την αναστήλωση της εκκλησίας. Τον μητροπολίτη ακολούθησαν χιλιάδες πιστοί του Τυρνάβου αλλά και απ’ όλη τη χώρα έτσι ώστε σε σύντομο χρονικό διάστημα ο ιστορικός ναός να αναστηλωθεί και να δοθεί και πάλι στους πιστούς.
Επίσης σημαντικό έργο σε όλη αυτή την προσπάθεια έκανε και ο εφημέριος του ναού πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Παπαϊωάννου και το εκκλησιαστικό συμβούλιο.

τύρναβος

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία