Ο Τύρναβος τίμησε τον Πολιούχο του (Φώτο)

τυρναβίτικα-νέα
Του Κώστα Παπαϊωάννου – Τύρναβος

 

”ΧΑΙΡΟΙΣ ΤΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΜΑΡΤΥΣ ΣΕΠΤΕ ΓΕΔΕΩΝ ΠΑΜΜΑΚΑΡ…”Πανηγυρικό Αρχιερατικό Συλλείτουργο τελέσθηκε  το Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2017 το πρωί στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Γεδεών στον Τύρναβο, επί τη ιερά και φωταυγεί μνήμη αυτού. Στην ακολουθία του όρθρου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ.Χρυσόστομος, ενώ κατά την θεία Λειτουργία  συνιερούργησε  και ο οικείος Ιεράρχης, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ.Ιγνάτιος.
Στην θεία λειτουργία συμμετείχαν ακόμη πολλοί κληρικοί, με πρώτο τον Πανοσιολογιώτατο π. Άνθιμο Αγιοπαυλίτη, έψαλαν μελωδικότατα οι Μουσικολογιώτατοι κ.Χριστοφόρος Καρυώτης και κ.Κώστας Καφαντάρης, παρέστη σύσσωμη η πληθύς των τοπικών αρχόντων ενώ την διακονία του λόγου ανέλαβε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης του Στόλου, π.Αλέξιος Ιστρατόγλου, ομιλήσας περί της σθεναράς ομολογίας του νέου Οσιομάρτυρος, αγίου Γεδεών του εν Τυρνάβω.

Ο Σεβασμιώτατος Ιεράρχης της Λαρισαϊκής Εκκλησίας, ευγνωμόνως ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ.Χρυσόστομο για την αγάπη του και την μεγάλη χαρά της  παρουσίας του και ευχήθηκε σε όλους ο άγιος Γεδεών, ο ένδοξος Νεομάρτυς του Χριστού να είναι αρωγός και προστάτης στην ζωή τους. 
Στο τέλος ακολούθησε μεγαλόπρεπη λιτάνευσις της χαριτοβρύτου αγίας κάρας του Οσίου Γεδεών έως της κεντρικής πλατείας της πόλεως προς ευλογία και αγιασμό όλων των πιστών.

Περισσότερες φωτογραφίες στο facebook – Τυρναβίτικα Νέα

ΓΕΔΕΩΝ ΤΥΡΝΑΒΟΣ2017 - Ο Τύρναβος τίμησε τον Πολιούχο του (Φώτο)

Ακολούθησε, μεγαλοπρεπέστατη ιερά λιτάνευση της ιεράς, θαυματουργού και χαριτόβρυτης αγίας κάρας και της αγίας εικόνος του Οσίου Γεδεών στην κεντρική πλατεία του Τυρνάβου, όπου τελέσθηκε η αρτοκλασία και το ύψωμα του Αγίου, με την συμμετοχή των Σεβασμιωτάτων αρχιερέων, του ιερού κλήρου και παρουσία όλων των αρχόντων του τόπου.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ ΓΕΔΕΩΝ - Ο Τύρναβος τίμησε τον Πολιούχο του (Φώτο)

ΤΥΡΝΑΒΟΣ ΓΕΔΕΩΝ - Ο Τύρναβος τίμησε τον Πολιούχο του (Φώτο)

ΓΕΔΕΩΝ ΓΙΟΡΤΗ - Ο Τύρναβος τίμησε τον Πολιούχο του (Φώτο)

ΤΥΡΝΑΒΟΣ ΓΕΔΕΩΝ.JPG2017 - Ο Τύρναβος τίμησε τον Πολιούχο του (Φώτο)

2017 ΤΥΡΝΑΒΟΣ - Ο Τύρναβος τίμησε τον Πολιούχο του (Φώτο)

2017 ΓΕΔΕΩΝ - Ο Τύρναβος τίμησε τον Πολιούχο του (Φώτο)

ΠΟΛΙΟΥΧΟΣ.JPG 2017 - Ο Τύρναβος τίμησε τον Πολιούχο του (Φώτο)

2017 ΤΥΡΝΑΒΟΣ.JPG2017 - Ο Τύρναβος τίμησε τον Πολιούχο του (Φώτο)

ΠΟΛΙΟΥΧΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΣ.JPG 2017 - Ο Τύρναβος τίμησε τον Πολιούχο του (Φώτο)

Κοινοποίηση

Θανάσης Κατσάνης
Περί Θανάσης Κατσάνης 12708 Άρθρα
Blogger - AmpelwnasNews 2011 - 2015 thejournal.gr 2016 Tirnavitikanea.com 2017 - 2020 τηλ.: 6981452329 tirnavitikanea@gmail.com

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*