ΤΑ ΤΙΜΙΑ ΔΩΡΑ ΤΩΝ ΜΑΓΩΝ ΣΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑ

ΤΑ ΤΙΜΙΑ ΔΩΡΑ ΤΩΝ ΜΑΓΩΝ ΣΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑ

Και πεσόντες προσεκύνησαν αυτώ και ανοίξαντες τους θησαυρούς αυτών προσήνεγκαν αυτώ δώρα, χρυσόν και λίβανον και σμύρναν»

(Ματθ. β’ 11).

Μεγαλειώδη υποδοχή επεφύλαξε το χριστεπώνυμο πλήρωμα της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου, στα Πάντιμα Δώρα, δηλαδή στον χρυσό, στον λίβανο και την σμύρνα, τα οποία προσέφεραν σε ένδειξη πίστεως, ευλαβείας και ευσεβείας οι τρεις Μάγοι στον γεννηθέντα Κύριο και τα οποία προήλθαν από την εν Άθω Ιερά Μονή του αγίου Παύλου, το απόγευμα της Πέμπτης 28 Δεκεμβρίου 2017, στον προαύλειο χώρο του νεοανεγειρόμενου Ιερού Ναού της του Θεού Σοφίας, στην Χαραυγή της Λάρισας.

timiadwra 2017 1 - ΤΑ ΤΙΜΙΑ ΔΩΡΑ ΤΩΝ ΜΑΓΩΝ ΣΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑ

Τα Τίμια Δώρα υπεδέχθη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος, επικεφαλής του ιερού κλήρου, ενώ παρέστησαν ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βασίλειος Κόκκαλης, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνος Αγοραστός, οι Βουλευτές κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος και κ. Χρήστος Κέλλας, ο Στρατηγός Διοικητής της 1ης Στρατιάς κ. Δημόκριτος Ζερβάκης, ο Ταξίαρχος και Αστυνομικός Διευθυντής Λαρίσης κ. Γεώργιος Αγάκος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτριος Τάχος και πολλοί ακόμη εκ των τοπικών αρχόντων.

timiadwra 2017 2 - ΤΑ ΤΙΜΙΑ ΔΩΡΑ ΤΩΝ ΜΑΓΩΝ ΣΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑ

Τη μεγάλη και μοναδική αυτή ευλογία για την πόλη της Λάρισας, της ελεύσεως δηλαδή των Τιμίων Δώρων με την ευκαιρία της μεγάλης Δεσποτικής εορτής της Σαρκώσεως του Θεού και Λόγου, τόνισε κατά την βαρυσήμαντη προσφώνησή του ο Γέροντας Άνθιμος, ως εκπρόσωπος της Ιεράς Μονής Αγίου Παύλου, ο οποίος μετέφερε τις ευχές και την πολλήν αγάπη του Καθηγουμένου αυτής Γέροντος Παρθενίου. Ο π. Άνθιμος Αγιοπαυλίτης αναφέρθηκε εκτενώς στο ιστορικό της ελεύσεως των Τιμίων Δώρων στην Ιερά Μονή Αγίου Παύλου και κατέθεσε πολλά χωρία εκ της πατερικής σκέψης και διδασκαλίας των αγίων Πατέρων, που κατά καιρούς είπαν και έγραψαν σχετικά με τον υπερπολύτιμο αυτό ιερό θησαυρό της πίστεως, δηλαδή με τα Άγια αυτά Δώρα, που προσφέρθηκαν στον Χριστό.
«Ας προσφέρουμε και εμείς στον Χριστό, αντί χρυσού την καλή και αγία βιοτή μας, ως λίβανο τη σοφία και την πνευματική θεωρία και ως σμύρνα τη νέκρωση των παθών» είπε με συγκίνηση ιερά, ο π. Άνθιμος.

timiadwra 2017 3 - ΤΑ ΤΙΜΙΑ ΔΩΡΑ ΤΩΝ ΜΑΓΩΝ ΣΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑ

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος, στην αντιφώνησή του, αφού ευχαρίστησε τους αγιοπαυλίτες πατέρες και τον πολυσέβαστο Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής π. Παρθένιο, μίλησε για τους συμβολισμούς των Τιμίων Δώρων των ευλαβών Μάγων και κατέληξε λέγοντας πώς όπως οι μάγοι διήνυσαν μία θεία πορεία, υποκινούμενοι από ζήλο και πόθο ιερό, προκειμένου να συναντήσουν τον Μεσσία Χριστό, έτσι και εμείς όλοι, οι πιστοί χριστιανοί πρέπει στην ζωή μας να αγωνιζόμαστε κατά των παθών και των αδυναμιών μας και να υπερβαίνουμε όλα τα εμπόδια και τις παγίδες του διαβόλου, ώστε να διανύουμε με ασφάλεια και σταθερότητα αυτή την μοναδική αλλά και ευλογημένη πορεία της συναντήσεώς μας με τον Ιησού Χριστό, την σωτήρια πορεία της Θέωσης και του αγιασμού.

timiadwra 2017 4 - ΤΑ ΤΙΜΙΑ ΔΩΡΑ ΤΩΝ ΜΑΓΩΝ ΣΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑ

Την όλη τελετή της υποδοχής διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία και παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού, Αρχιμανδρίτης π. Ιωαννίκιος Βαρβαρέλης και οι πολύτιμοι συνεργάτες του ενοριακού έργου, ενώ την λιτανευτική πομπή κατεκόσμησε η Φιλαρμονική των Νέων της πλησιοχώρου ενορίας του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου, του Τροπαιοφόρου, υπό την επιστασία του πνευματικού τους πατέρα, Αρχιμανδρίτου π. Νικηφόρου Κοντογιάννη.

Ακολουθήστε τα Τυρναβίτικα Νέα  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

30712123 10215640817554664 584629350603685888 n 1 - ΤΑ ΤΙΜΙΑ ΔΩΡΑ ΤΩΝ ΜΑΓΩΝ ΣΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑ
Λάρισα