ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΕΟΡΤΗ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΩΝ ΓΛΑΥΚΗΣ

ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

ΤΟΥ Ι.Ν. ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΓΛΑΥΚΗΣ

Πολύ μεγάλη επιτυχία σημείωσε η φετινή εορτή των κατηχητικών σχολείων της ενορίας του αγίου Αθανασίου Γλαύκης που έλαβε χώρα την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017 το απόγευμα, στους χώρους και το αμφιθέατρο του Δημοτικού σχολείου του χωριού.

Τα κατηχητόπουλα παρουσίασαν με τον καλύτερο τρόπο την όμορφη εορτή τους και τα πανέμορφα Χριστουγεννιάτικα δρώμενα και αφηγήματα, τονίζοντας μέσα από αυτά, πώς το βάρος πρέπει να πέφτει στην γέννηση του Θεανθρώπου Ιησού και όχι στις επίγειες και καθαρά υλιστικές απολαύσεις ή στους ανούσιους εορτασμούς. Τα παιδιά ακόμη μετά από πολύ καλή προετοιμασία, παρουσίασαν εικόνες και σκηνές της αληθινής φιλανθρωπίας και αγάπης, αρετές που οφείλουμε, όπως είπαν να ενδυθούμε με την ευκαιρία της σαρκώσεως του Θεού και Λόγου, ο οποίος από αγάπη και φιλανθρωπία ήλθε στον κόσμο, προκειμένου να σώσει τον κάθε άνθρωπο και να τον αγιάσει.

λάρισα-εκκλησία

Παράλληλα οι νέοι αυτοί βλαστοί της Εκκλησίας απέδωσαν μελωδικότατα τους εορτίους ύμνους και τα παραδοσιακά κάλαντα διαφόρων τόπων της πατρίδος μας, αποσπώντας έντονα τα χειροκροτήματα των παρευρισκομένων. Την ευθύνη της εορτής είχε ο κατηχητής Βασίλειος Λέτσιος και πολλά νέα παιδιά της ενοριακής συντροφιάς του αγίου Αθανασίου Γλαύκης, που όλοι μαζί εργάσθηκαν για το καλύτερο αποτέλεσμα.

Ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως, π.Αχίλλιος, συνεχάρη τα παιδιά για την σπουδαία οργάνωση της εορτής, μετέφερε τις πατρικές ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ.Ιγνατίου και παρότρυνε τα παιδιά των κατηχητικών σχολείων της ενορίας να μην αποκάμουν, αλλά να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο την πνευματική και κατηχητική διδασκαλία τους μέσα στην ενορία γιατί σήμερα έχουμε ανάγκη περισσότερο από ποτέ από τον επιστηρικτικό και παρηγορητικό, δογματικό και κατηχητικό λόγο της Εκκλησίας.