Ο Καιρός τις επόμενες ώρες και για τα Χριστούγεννα από τον Βασίλη Πανάκογλου

Του Βασίλη Πανάκογλου – Μετεωρολόγο Λάρισας

Χιονοπτώσεις σημειώνονται απο το πρωί σε όλη την Θεσσαλία πλην παραθαλασσιων περιοχών με την θερμοκρασία να πέφτει στο εσωτερικό στους 0οC και θα παραμείνει σε αυτά τα χαμηλά επίπεδα έως και αύριο το πρωί.

Οι χιονοπτώσεις όπως είπαμε και από χθες θα συνεχιστούν εως και τις απογευματινες και βραδυνές ώρες και θα είναι πιο έντονες στις περιοχες Καρδίτσας, Σοφάδων, Φαρσάλων, Πηλίου, Οθρυς και λιγότερο στις άλλες περιοχές. Η χιονοστρωση θα ειναι αξιόλογη πάνω απο τα 200-300m ενω στα πεδινά τα οποια χιονια δεν θα δημιουργησουν προβλήματα.

Η συννεφιά που θα παραμείνει πυκνή εως και αύριο Παρασκευή το μεσημέρι δεν θα αφησει τον υδράργυρο να πέσει πολυ χαμηλά και να δημιουργήσει παγετό στα πεδινα. Οπως είπα όμως από ενα υψόμετρο 200-300m και πάνω πρεπει να υπάρχει προσοχή αφου εκει η χιονοστρωση είναι ολική σε ολες τις επιφάνειες και θα παγώσει το βράδυ.

Ο καιρός απο το μεσημέρι της Παρασκευής βελτιώνεται σε ολη την περιφέρεια και θα κυλίσει καλος εως και την Τριτη 26/12 με πολύ ηλιοφάνεια και παγετό τις πρωινές ωρες ακόμα και σε πεδινά τμήματα.

Εκτιμώ οτι με την ξαστερια και το χιονοσκεπές έδαφος στα γύρω βουνα η ελάχιστη θα πεφτει στους -3 με -5οC στις πεδινές περιοχές ενώ τις μεσημεριανές θα προσπαθήσει να ανεβει την Παρασκευη στους 4-5οC, το Σάββατο στους 6-8οC . την Παραμονη στους 9-10οC ανήμερα τα Χριστούγεννα στους 11-13οC.

Οι εκδρομείς δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα στις μετακινήσεις ολες τις επομενες ημερες εκτος μονο απο τα ορεινά που οπως είπαμε τα χιόνια θα παγωσουν και θα παραμείνουν για καποιες μερες και ετσι καλό ειναι έχουν μαζι τους τις αντιλιοσθητικες αλυσίδες για παν ενδεχόμενο.

e-meteolarissa.blogspot.gr

meteolarissa