Στον Τύρναβο της αγάπης και της αλληλεγγύης.

Συνεχίζοντας μια παράδοση πολλών χρόνων αθόρυβα και χωρίς καμιά διάθεση αυτοπροβολής οι κυρίες και οι δεσποινίδες του Συλλόγου «Ελπίς» Τυρνάβου προσφέρουν καθημερινά στον συνάνθρωπο με τη διανομή πάνω από 35 διπλές μερίδες φαγητό, για μεσημέρι και βράδυ, σε ισάριθμους πολίτες.

Μάλιστα τώρα τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά τους πολίτες αυτούς περιμένουν και άλλα δώρα και επιπλέον ένα γιορτινό φαγητό.

Σε μια ευνομούμενη χώρα όπως η πατρίδα μας, ακόμα και εν μέσω οικονομικής κρίσης θεωρητικά οι πολίτες της θα πρέπει να ζουν με αξιοπρέπεια χωρίς από το καθημερινό τραπέζι να απουσιάζουν τα απαραίτητα αγαθά.

ειδήσεις-τύρναβος

Δυστυχώς όμως κάθε χρονιά που περνάει υπάρχουν άνθρωποι και οικογένειες ολόκληρες, που όχι απλά ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας αλλά και ακόμα χειρότερα.

Είναι οι άνθρωποι της διπλανής πόρτας οι οποίοι προσπαθούν να ζήσουν με αξιοπρέπεια, ακόμα και αν δεν καταφέρνουν να εξασφαλίσουν τα προς το ζην.

Είναι οι οικογένειες εκείνες όπου το χριστουγεννιάτικο δένδρο δεν θα ανάψει, ούτε στο γιορτινό τραπέζι θα σερβιριστεί ξεροψημένη και παραγεμισμένη γαλοπούλα, το αρνί ή το γουρουνόπουλο.

Είναι επίσης τα μοναχικά εκείνα άτομα, άνεργοι, ασθενείς, ανήμποροι, στους οποίους η κοινωνία, η πολιτεία, ο δήμος, ο απλός πολίτης πρέπει να απλώσει χέρι βοήθειας, αγάπης και συμπαράστασης.

Στον Δήμο Τυρνάβου πόσοι είναι αυτοί οι πολίτες που χρειάζονται βοήθεια και στήριξη στην πράξη και όχι μόνο έναν καλό λόγο ο οποίος μόνος του δε φτάνει; Σίγουρα είναι πολλοί. Άλλους γνωρίζουμε και άλλους όχι.

Ποιοι είναι εκείνοι οι οργανισμοί, σύλλογοι, ή πολίτες που καθημερινά ή περιστασιακά, αθόρυβα και χωρίς τυμπανοκρουσίες για δική τους προβολή;

Ο σύλλογος «Ελπίς» με την προσφορά των συμπολιτών οι οποίοι για διάφορους λόγους επιθυμούν τιμώντας ακόμα και αγαπημένα τους πρόσωπα που δεν είναι πλέον στη ζωή, προσφέρουν σε συμπολίτες φαγητό για μεσημέρι και βράδυ και ό,τι άλλο χρειάζεται να γεμίσει το τραπέζι όπως τυρί, γιαούρτι, φρούτο και ψωμί.

Οι κυρίες του Συλλόγου «ΕΛΠΙΣ» αφιλοκερδώς και με ανιδιοτέλεια κρατούν ζωντανή αυτή τη φλόγα αγάπης μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Ο σύλλογος στεγάζεται, από το 1976, σ’ ένα επιβλητικό διατηρητέο νεοκλασικό διώροφο ιδιόκτητο οίκημα προσφέροντας εκτός του υλικού έργου και πνευματικό.

Είναι καρπός κόπων πολλών ανθρώπων που αγωνίστηκαν και αγωνίζονται εθελοντικά για να στηρίξουν το χριστιανικό έργο. Βρίσκεται στην οδό Ηλ. Τριανταφύλλου 17, στο κέντρο του Τυρνάβου.

Τον Σύλλογο συνδράμουν οικονομικά τα μέλη του, οι απανταχού διαμένοντες Τυρναβίτες, o Δήμος Τυρνάβου, ο στρατός και αρκετοί ξένοι φίλοι που αναγνωρίζουν το φιλανθρωπικό έργο.

Φέτος ο σύλλογος δέχτηκε μεγάλη βοήθεια από τα σχολεία του Τυρνάβου. Οι μαθητές όλων των σχολείων με την προτροπή γονέων και εκπαιδευτικών συγκέντρωσαν τρόφιμα που τα πρόσφεραν για τα συσσίτια

Κάθε πρωί μία κυρία, συμπολίτισσα, αναλαμβάνει το μαγείρεμα του φαγητού, σε εβδομαδιαίο πρόγραμμα.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε») Του Κώστα Τσόλα

ειδήσεις-τύρναβος

Πηγή: Eφημερίδα Ελευθερία