ΕΦΕΤ: Για αποφυγή κατανάλωσης τροφίμων λόγω απειλής για μόλυνση τους

Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων, μετά από σχετική ενημέρωση από την Ελληνική Αστυνομία για επαπειλούμενη επιμόλυνση τροφίμων, καλεί τους καταναλωτές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, για προληπτικούς λόγους, να μην προμηθευτούν και καταναλώσουν συγκεκριμένα προϊόντα.

EFET-NEWS

Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή του επισημαίνεται ό,τι οι καταναλωτές δεν θα πρέπει να προμηθευτούν τα παρακάτω προϊόντα, ανεξαρτήτως παρτίδας, για το χρονικό διάστημα, από 20 έως 25 Δεκεμβρίου 2017:

  • Μεμονωμένες συσκευασίες “COCA-COLA” σε πλαστική συσκευασία PET του 1,5 λίτρου.
  • Μεμονωμένες συσκευασίες “COCA-COLA LIGHT” σε πλαστική συσκευασία PET του 1,5 λίτρου.
  • Συσκευασίες “Παριζάκι Υφαντής” των 500γρ. και των 350γρ.
  • Φρέσκο Γάλα Πλήρες “ΔΕΛΤΑ” του 1 λίτρου σε χάρτινη συσκευασία μπλε χρώματος.

Παράλληλα, ο ΕΦΕΤ καλεί τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, οι οποίες διαθέτουν στον τελικό καταναλωτή τα ανωτέρω προϊόντα, να τα απομακρύνουν άμεσα από τον χώρο πώλησης.

Προληπτική απόσυρση προϊόντων απο τις εταιρείες

Επίσης σημειώνεται απο τον ΕΦΕΤ ό,τι οι εταιρείες οι οποίες διακινούν στην ελληνική αγορά τα εν λόγω προϊόντα, έχουν αρχίσει την προληπτική απομάκρυνσή τους, συνεργάζονται εποικοδομητικά με την Ελληνική Αστυνομία και τον ΕΦΕΤ, συμβάλλοντας έτσι και αυτές στην αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του θέματος, στην διερεύνηση του οποίου συμμετέχει ενεργά και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Ο ΕΦΕΤ, που σε κάθε περίπτωση έχει ήδη ξεκινήσει τους σχετικούς ελέγχους στις στοχοποιημένες αγορές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης και σε στενή συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, διαβεβαιώνει τους Έλληνες καταναλωτές ότι καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να προστατευθεί η υγεία τους από τέτοια συμβάντα.

Όλα ξεκίνησαν, μετά απο τις απειλές σχετικά με μόλυνση τροφίμων απο αντιεξουσιαστές, με κείμενο τους που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, συνοδεύομενο απο τις ακόλουθες φωτογραφίες.

Προιόντα - υδροχλωρικό οξύ

Το κείμενο, που φέρει τίτλο “Πράσινη Νέμεσις Πράξη 3” και υπογράφουν οι “Μαυροπράσινοι Εμπρηστές” αναφέρει ότι έχουν πραγματοποιήσει σαμποτάζ σε συγκεκριμένα προϊόντα στα ράφια σούπερ μάρκετ, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, βάζοντας με σύριγγες στις συσκευασίες υδροχλωρικό οξύ.

Προιόντα - υδροχλωρικό οξύ

Προιόντα - υδροχλωρικό οξύ

Προιόντα - υδροχλωρικό οξύ

Προιόντα - υδροχλωρικό οξύ

Προιόντα - υδροχλωρικό οξύ

Προιόντα - υδροχλωρικό οξύ

Είναι η τρίτη χρονιά που ακριβώς τέτοια περίοδο, λίγες ημέρες πριν από τις γιορτές, που η εν λόγω ομάδα κάνει λόγο για σαμποτάζ σε τρόφιμα.

Και τις δύο προηγούμενες φορές, οι παρτίδες των τροφίμων που αναφέρονταν αποσύρθηκαν άμεσα απο τις εταιρείες. Απο την έρευνα αποδείχτηκε ότι οι αναφορές τους δεν ανταποκρίνονταν σε πράξεις, καθώς δεν είχε βρεθεί απο τις αρμόδιες κρατικές αρχές ή απο τις ίδιες τις εταιρείες, που πραγματοποίησαν επισταμένους ελέγχους, ούτε ένα μολυσμένο τρόφιμο.

ΠΗΓΗ: ant1news.gr