Πασχόπουλος: Να καλέσουμε τώρα στο δήμο Ελασσόνας οικονομικό εισαγγελέα και την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων

Με δήλωση-πρόταση-«βόμβα» ξεκίνησε η συνεδρίαση στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ελασσόνας, πριν ψηφιστεί ο προϋπολογισμός για το 2018, με τον εκνευρισμένο πρώην δήμαρχο Ελασσόνας Γιώργο Πασχόπουλο να προτείνει στον Δήμαρχο Ελασσόνας, στο Προεδρείο και στο σώμα του δημοτικού συμβουλίου να γίνει πρώτον ειδική συνεδρίαση για όλες τις αγωγές που διεκδικούν επαγγελματίες και εργολάβοι από το Δήμο και να κληθεί και να εγκατασταθεί στο Δήμο Ελασσόνας για όλες τις αγωγές από το 2011 μέχρι σήμερα οικονομικός εισαγγελέας και η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων!

«Μας φέρατε σήμερα κύριε Ευαγγέλου, ακόμη μια αγωγή από έναν εργολάβο που ζητάει 428.000 ευρώ. Αφήνετε αιχμές συνέχεια για τις αγωγές και την διοίκηση που εμείς είχαμε. Να πάρουμε απόφαση και να ψηφίσουμε να έρθει αύριο το πρωί οικονομικός εισαγγελέας και η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων» είπε ο Γιώργος Πασχόπουλος και ο Δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Ευαγγέλου τόνισε: «Εάν συνεχίσουμε έτσι δεν ξέρουμε τι να προγραμματίσουμε σαν Δήμος με τόσες αγωγές που έρχονται. Αυτήν ήρθε σήμερα και την καταθέτω στο σώμα να την γνωρίζει. Δεν ρίχνω μομφή για κανέναν ούτε αφήνω αιχμές. Ενημερώνω το σώμα. Δεν έχω θέμα να πάμε σε απόφαση σαν δημοτικό συμβούλιο και συμφωνώ μαζί σας κ. Πασχόπουλε. Ας έρθει ο εισαγγελέας. Έρχονται καθημερινά αγωγές».

Ο Βασίλης Βαρνάς τόνισε από την πλευρά του: «Δεν μπορείτε να φέρνετε αγωγές εδώ, δεν είμαστε εμείς εδώ δικαστήριο, θα έπρεπε η νομική σας υπηρεσία να σας έχει ενημερώσει νωρίτερα μια πρώτη εκτίμηση για την τύχη της αγωγής. Δεν είμαστε ενημερωμένοι για το τι επικαλείται η αγωγή».

Ο Δήμαρχος Νίκος Ευαγγέλου πήρε τον λόγο: «Εργολάβοι μας πήγαν στα δικαστήρια, εμένα και την οικονομική υπηρεσία του Δήμου, για δυσφημιστικούς λόγους και ότι αυτό προσπαθήσαμε να κάνουμε. Να καταθέτει όλη η οικονομική επιτροπή και δημοτικός σύμβουλος όπως ο κ. Δραγατσίκης να καταφέρεται εναντίον του Δήμου και να καταθέτει εναντίον μας, δεν μας τιμά».

Ο κ. Δραγατσίκης Γιάννης είπε: «Επειδή αναφέρεται ο Δήμαρχος επί προσωπικού, κλήθηκα ως μάρτυρας στον ανακριτή και όχι ως κατήγορος. Είπα στον εισαγγελέα ότι παρέλαβα έργο συγκεκριμένο, την πρώτη ημέρα που ανέλαβα αντιδήμαρχος. Και είπα την αλήθεια και μόνο! Δεν κατηγόρησα τον Δήμο. Αν θεωρεί εδώ μέσα έστω και ένας συνάδελφος ότι κατηγόρησα τον Δήμο, τότε τι να πω. Να μην θίγετε άτομα Δήμαρχε. Δεν μπορώ να σας προστατέψω λυπάμαι».

Ο Δήμαρχος Νίκος Ευαγγέλου τόνισε: «Δεν έχω ανάγκη προστασίας από κανέναν. Για υποθέσεις που η οικονομική επιτροπή δεν γνώριζε βρέθηκε στα δικαστήρια; Με σωρηδόν υποθέσεις που δεν γνώριζε; Οι αλήθειες, λυπάμαι, αλλά είναι συγκεκριμένες. Όποιος δεν έκανε σωστά τη δουλειά του, θα χρειάζεται ίσως προστασία και όχι εγώ».

Ο πρώην δήμαρχος Γιώργος Πασχόπουλος δήλωσε: «Θα πάω ο ίδιος στον εισαγγελέα, για όσα μας καταλογίζει ο Δήμαρχος».

elassona-nea

Πηγή: elassona-city.gr