Λάρισα: Οδηγίες πρόσβασης στο Πάρκο των Ευχών.

Οδηγίες πρόσβασης, στο Πάρκο των Ευχών, εν όψει τριημέρου

Εν όψει του τριημέρου και της αναμενόμενης υψηλής επισκεψιμότητας στο Πάρκο των ευχών, από το Δήμο Λαρισαίων επαναλαμβάνονται οδηγίες – συστάσεις για κυκλοφοριακά ζητήματα.

Οι οδηγίες για τους Λαρισαίους και τους επισκέπτες από άλλες περιοχές, έχουν ως εξής:
• Να αποφεύγουν την άσκοπη χρήση του ΙΧ για να επισκεφθούν το Πάρκο των Ευχών. Εξάλλου, ο χώρος του Αλκαζάρ και του Πάρκου των Ευχών, βρίσκεται σε ιδιαίτερα μικρή απόσταση από το εμπορικό κέντρο της Λάρισας, γεγονός που ευνοεί την πεζή μετακίνηση των επισκεπτών.
• Οσοι επιθυμούν μπορούν έναντι μικρού αντιτίμου, να χρησιμοποιούν τα μικρά τραινάκια του αστικού ΚΤΕΛ Λάρισας, τα οποία από την κεντρική πλατεία θα μεταφέρουν κόσμο στο Πάρκο και το αντίστροφο, ενώ και τα κανονικά δρομολόγια του Αστικού προς την περιοχή θα πυκνώσουν.
• Οι επαγγελματίες του κλάδου των ΤΑΞΙ, οι οποίοι συστηματικά αναβαθμίζουν τις υπηρεσίες τους, είναι έτοιμοι να εξυπηρετήσουν τους Λαρισαίους και τους επισκέπτες
• Για τα τουριστικά λεωφορεία που έχουν προγραμματίσει επισκέψεις στο Πάρκο των Ευχών, ο Δήμος διαθέτει το δημοτικό χώρο παρκινγκ της οδού Καλλιθέας, ενώ υπάρχουν και άλλοι χώροι έτοιμοι να εξυπηρετήσουν .
• Για τους επισκέπτες που θα βρεθούν στη Λάρισα, από άλλες περιοχές με ΙΧ, ανακοινώνεται ότι μπορούν να σταθμεύουν τα οχήματά τους στο παρκινγκ του σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτη στο 3ο χλμ Λάρισας – Γιάννουλης, (πρώην carrefour). Από το συγκεκριμένο σημείο, θα αναχωρούν, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, λεωφορεία του αστικού ΚΤΕΛ που θα μεταφέρουν ΔΩΡΕΑΝ τους επιβάτες στο Πάρκο των Ευχών.
• Τονίζεται δε ότι περιμετρικά του Πάρκου και ειδικότερα στις οδούς Γ. Λαμπράκη (Κοζάνης) και Πάρνηθος, δεν θα επιτρέπεται η στάθμευση ενώ το Τμήμα Κυκλοφοριακών Ρυθμίσεων έχει τοποθετήσει κορύνες.
• Ακολουθείστε τις οδηγίες του προσωπικού της Τροχαίας Λάρισας και της Δημοτικής Αστυνομίας.

Τέλος, σημειώνεται ότι εύκολη προσβαση για οικογένειες με παιδικά καροτσάκια και αναπηρικά αμαξίδια, υπάρχει από τον χώρο του Κηποθεάτρου, διπλα ακριβώς από την κεντρική είσοδο του Πάρκου.