Στη Λάρισα βρέθηκε χθες κλιμάκιο του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) προκειμένου να καταστρέψει ποσότητες νοθευμένου λαδιού που κατασχέθηκαν μετά από έρευνα της αστυνομίας.

Το κλιμάκιο του ΕΦΕΤ βρέθηκε χθες στην αποθήκη – παρασκευαστήριο της Λάρισας όπου, στις 26 Νοεμβρίου, μετά από επέμβαση της Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδας και του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 19.270 λίτρα νοθευμένου ηλιέλαιου.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., οι επτά Λαρισαίοι που εμπλέκονται στην υπόθεση νοθείας τροφίμων, συνελήφθησαν καθώς χρωμάτιζαν με χρωστικές ουσίες το ηλιέλαιο και το διέθεταν ως παρθένο ελαιόλαδο, τόσο την τοπική όσο και στην ευρωπαϊκή αγορά.

Σύμφωνα με την αστυνομία «το νοθευμένο ελαιόλαδο τοποθετούνταν σε πλαστικά ή μεταλλικά δοχεία διαφόρων μεγεθών, με τυπωμένες η επικολλημένες ετικέτες με επωνυμίες που παρέπεμπαν σε περιοχές γνωστές για την παραγωγή ελαιολάδου υψηλής ποιότητας (Κρήτη, Μεσσηνία κ.α.) ή επωνυμίες που παρέπεμπαν σε ελαιόλαδο και παράλληλα αναγράφονταν σε αυτά ενδείξεις όπως «Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο» καθώς και οι ιδιότητές του».

Από τα μέχρι τώρα δεδομένα της υπόθεσης, προκύπτει ότι οι συλληφθέντες είχαν διακινήσει έλαια με τις επωνυμίες: «Karpos», «Λιοτριβειό», «Paros», «Kriti», «Ελαιώνας/Eleonas», «CRETA drops» και «Elias drops». Το κλιμάκιο του ΕΦΕΤ παρέλαβε χθες τις ποσότητες του λαδιού που είχαν κατασχεθεί προκειμένου να τις καταστρέψει ενώ ο χώρος παραμένει φυλασσόμενος από την ΕΛ.ΑΣ.

Πηγή: Eφημερίδα Ελευθερία

Θανάσης Κατσάνης

Θανάσης Κατσάνης

Blogger - AmpelwnasNews 2011-2016 Tirnavitikanea.com 2016-2018 τηλ.: 6981452329 tirnavitikanea@gmail.com
Follow Me:

Related Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *