Πραγματοποιήθηκε η αιμοδοσία στη Ροδιά από τον Σύλλογο Αιμοδοτών “Η ΕΛΠΙΔΑ”

ΟΙ ΑΙΜΟΔΟΣΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2017
Η ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΗ ΡΟΔΙΑ

Πραγματοποιήθηκε και η αιμοδοσία του Συλλόγου στη Ροδιά σήμερα Τετάρτη με, όπως πάντα, περιορισμένη συμμετοχή των κατοίκων του χωριού, συγκριτικά με τα γειτονικά Δελέρια.
Στο κάλεσμα του Συλλόγου “Η ΕΛΠΙΔΑ”, που έγινε με όλα τα πρόσφερα μέσα (ανάρτηση αφισών, ανακοίνωση στην εκκλησία, ειδοποίηση στους γονείς μέσω των μαθητών, αποστολή μηνυμάτων στα κινητά, ανακοινώσεις από το μεγάφωνο) ανταποκρίθηκαν 15 αιμοδότες, από τους οποίους η μία ήρθε για πρώτη φορά. Τελικά πρόσφεραν αίμα δέκα αιμοδότες, αριθμός όχι ικανοποιητικός για ένα χωριό, όπως η Ροδιά.
Ελπίζουμε και περιμένουμε ο αριθμός αυτός να αυξηθεί στις επόμενες αιμοδοσίες, γιατί αν μειωθεί κάτω από 10 υπάρχει κίνδυνος να μην έρχεται πλέον η κινητή μονάδα αιμοληψίας στη Ροδιά. Μια εξέλιξη που δε θέλουμε επ’ ουδενί λόγω να συμβεί.
Όσοι από τους αιμοδότες των Δελερίων και της Ροδιάς δεν μπόρεσαν να δώσουν αίμα στις αιμοδοσίες των χωριών τους, μπορούν να έρθουν και να δώσουν αίμα στην αιμοδοσία της Κυριακής, 17-12-2017, στον Αμπελώνα.
Και μια διευκρίνηση από τη γιατρό της αιμοδοσίας κ. Μαίρη Βασιλούδη: Αν κάποιος παίρνει αντιβίωση, πρέπει να περάσουν 15 μέρες από τη λήξη της για να μπορεί να δώσει αίμα.

rodia-aimodosia