Ξεκίνησαν με επιτυχία από τα Δελέρια οι αιμοδοσίες της Ελπίδας για τα Χριστούγεννα 2017

ΟΙ ΑΙΜΟΔΟΣΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2017

Ξεκίνησαν με επιτυχία Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου 2017 από τα Δελέρια, συνεχίζονται σήμερα Τετάρτη, 13-12-2017 στη Ροδιά και ολοκληρώνονται την Κυριακή, 17 Δεκεμβρίου 2017 στον Αμπελώνα οι καθιερωμένες πλέον εθελοντικές αιμοδοσίες των κατοίκων του Αμπελώνα και της περιοχής, που κάθε χρόνο αυτή την περίοδο πραγματοποιεί ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Αμπελώνα «Η ΕΛΠΙΔΑ» για τα Χριστούγεννα.

Στα Δελέρια χθες προσήλθαν είκοσι επτά άτομα. Από αυτά τα 25 ήταν παλιοί αιμοδότες και τα δύο νέοι, που αποφάσισαν να γίνουν τώρα εθελοντές αιμοδότες. Τελικά και ύστερα από τον απαιτούμενο ιατρικό έλεγχο κρίθηκαν ικανοί να δώσουν αίμα οι 21 αιμοδότες, ενώ στους υπόλοιπους έγινε σύσταση από την υπεύθυνη για την αιμοληψία γιατρό, να πάνε μια άλλη μέρα για να δώσουν αίμα, όταν θα είναι ψυχολογικά και σωματικά έτοιμοι.

ampelwnas

Όπως πολλές φορές μας δήλωσε ο Πρόεδρος της «ΕΛΠΙΔΑΣ» Απ. Παπαϊωάννου αίμα μπορεί να δώσει κάθε άνθρωπος ηλικίας 18 ως 62 χρόνων, όταν είναι και αισθάνεται απόλυτα υγιής και δεν διαπιστωθεί από τον ιατρικό έλεγχο που γίνεται πριν την αιμοληψία ότι υπάρχει κάποιος κίνδυνος για την υγεία του από χαμηλή ή υψηλή πίεση και από χαμηλό αιματοκρίτη, ή επειδή δεν κοιμήθηκε καλά το προηγούμενο βράδυ ή δεν έχει πάρει ένα ελαφρό πρωινό. Ακόμα για να δώσει κάποιος αίμα, δεν πρέπει να έχει πάρει τις 3 τελευταίες μέρες αντιβίωση για κάποιο νόσημα που είχε, ούτε ντεπόν ή ασπιρίνη και δεν έχει καταναλώσει αλκοολούχα ποτά το προηγούμενο βράδυ.
Αυτό, γιατί σκοπός της εθελοντικής αιμοδοσίας, όπως εμφατικά τονίζει ο Πρόεδρος της «ΕΛΠΙΔΑΣ» είναι και να μην πάθει κάτι ο εθελοντής αιμοδότης, για να μπορεί να συνεχίσει να δίνει αίμα και να μην προκληθεί κάποια βλάβη στην υγεία του αιμολήπτη, στον οποίο θα μεταγγισθεί το αίμα, που με την καρδιά τους προσφέρουν οι Εθελοντές Αιμοδότες μας.

Το Δ.Σ. της «ΕΛΠΙΔΑΣ» ευελπιστεί και περιμένει να υπάρξει ανάλογη και ακόμη μεγαλύτερη προσέλευση αιμοδοτών τόσο αύριο- σήμερα στη Ροδιά, όσο και, κυρίως, την Κυριακή, 17-12-2017 στον Αμπελώνα, για να συγκεντρωθούν όσο γίνεται περισσότερες φιάλες αίματος, για να αντιμετωπισθούν πιο εύκολα οι αυξημένες ανάγκες σε αίμα που κάθε χρόνο στις γιορτές παρουσιάζονται στα Νοσοκομεία μας.

Είναι μια ευκαιρία για όλους μας να πάμε στις αιμοδοσίες της «ΕΛΠΙΔΑΣ» του Αμπελώνα έτοιμοι και πρόθυμοι να προσφέρουμε με την καρδιά μας μια φιάλη από το αίμα μας και να κάνουμε έτσι το καλύτερο δώρο αγάπης και την πιο καλή πράξη αλληλεγγύης για τον άρρωστο συνάνθρωπό μας τώρα τα Χριστούγεννα.