Ξαναφτιάχτηκαν οι κούκλες της φάτνης με τη συνδρομή εκατοντάδων Λαρισαίων

Το θαύμα έγινε…

Ξαναφτιάχτηκαν οι κούκλες της φάτνης με τη συνδρομή εκατοντάδων Λαρισαίων

Ήταν απίστευτη η ανταπόκριση των Λαρισαίων στο κάλεσμα του Δημοτικού Κουκλοθίασου Τιριτόμπα, με την υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού, να ξαναφτιαχτούν οι κούκλες της φάτνης που κάηκε ολοσχερώς πριν από λίγες μέρες.

Απέδειξαν με τη συμμετοχή τους, ότι η κοινωνία έχει ακόμη αντανακλαστικά ανθρωπιάς, ότι μέσα από το κακό μπορεί να βγει κάτι καλό, κι ότι Χριστούγεννα σημαίνουν αγάπη στην πράξη.

Από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το μεσημέρι της Κυριακής, συγκεντρώθηκαν στο προαύλιο του Μύλου του Παππά και πάνω στις παλιές καμμένες βάσεις, κατασκεύασαν νέες κούκλες με κόλλα και εφημερίδες που πρόσφεραν η «Ελευθερία» και η «larissanet», τραγουδώντας, ανταλλάσσοντας ιστορίες και αναμνήσεις σ’ ένα έντονα φορτισμένο συναισθηματικά κλίμα και με τις οδηγίες της υπεύθυνης του Τιριτόμπα Φωτεινής Καλούδη, το θαύμα έγινε!

Οι κούκλες σε λίγες ημέρες, μετά τις τελευταίες πινελιές, θα είναι έτοιμες για να φορέσουν τα κοστούμια που ευγενικά προσφέρθηκε να ράψει το Αtelier Vatrima και να επιστρέψουν εκεί όπου ανήκουν, στη φάτνη της Κεντρικής πλατείας, η οποία επίσης ετοιμάζεται.

Το θαύμα έγινε… Οι ιδρυτές του Κουκλοθίασου, Σοφία και Κώστας, θα ‘ναι ευχαριστημένοι… γιατί οι κόποι τους δεν πήγαν χαμένοι.

Κι αν οι κούκλες κάηκαν, έγιναν άλλες, με το ίδιο πνεύμα, με την ίδια ψυχή, με το ίδιο νόημα…
Αυτό, της συνεργασίας και της αλληλεγγύης. Της συνέχειας και της αγάπης που όλα τα νικάει τελικά…