Το Γενάρη 2018 αποζημιώσεις στη βιομηχανική ντομάτα

Ανάρτηση των εκτιμήσεων στο πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου του 2018, με την καταβολή των ενισχύσεων να εκτιμάται εντός του ίδιου μήνα, ήταν η δέσμευση του ΕΛΓΑ Λάρισας δια στόματος του Προϊσταμένου του Μιχάλη Λιόντου, στον πρόεδρο του ΘΕΣΤΟ Χρήστο Σουλιώτη και τον Γενικό Διευθυντή του ΘΕΣΤΟ Αστέριο Σαπουνά, που τον επισκέφτηκαν για μία ακόμη, εκφράζοντας την συνεχιζόμενη ανασφάλεια και αγωνία των παραγωγών βιομηχανικής τομάτας για την επιβίωσή τους.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην οικονομική εξαθλίωση των παραγωγών λόγω του υψηλού κόστους της καλλιέργειας και της αδυναμίας τους να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις.

«Ζητούμε να ολοκληρωθούν οι εκτιμήσεις εντός του έτους και να καταβληθούν άμεσα οι αποζημιώσεις», ανέφερε στο AGRONEWS ο Πρόεδρος του ΘΕΣΤΟ Χρήστος Σουλιώτης «και όλα αυτά με το μέγιστο αίσθημα ευθύνης απέναντι σε μια από τις δυναμικότερες καλλιέργειες, η οποία πατροπαράδοτα ενισχύει το αγροτικό εισόδημα του θεσσαλικού κάμπου.

Οι ντοματοπαραγωγοί του Νομού Λάρισας βίωσαν πρωτοφανείς καταστροφές στις αρχές του Ιούνη με το χαλάζι και την έντονη βροχόπτωση να ισοπεδώνει τις φυτείες στο στάδιο της ανάπτυξης. Χρόνια πληρώνουμε τον ΕΛΓΑ και τώρα ήρθε η ώρα τα χρήματα που δίναμε να γίνουν ανταποδοτικά. Ευτυχώς οι άνθρωποι του ΕΛΓΑ με τον Προϊστάμενό τους Μιχάλη Λιόντο κατανόησαν απόλυτα από την πρώτη στιγμή το μέγεθος του προβλήματος και κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια για την έγκαιρη εκτίμηση των ζημιών. Έχουμε εκτιμήσει όλοι οι άνθρωποι του ΘΕΣΤΟ αυτή τη θετική τους στάση και εκφράζουμε και δημόσια τις ευχαριστίες και την εμπιστοσύνη μας προς το έργο που με τόσο κόπο και αίσθημα ευθύνης παράγεται.

Είμαστε σε αναμονή λοιπόν δίκαιων αποζημιώσεων, ώστε να βρούμε την οικονομική ρευστότητα να καλύψουμε τις υποχρεώσεις μας και να μπούμε στο χωράφι να ξανακαλλιεργήσουμε βιομηχανική ντομάτα».

Η ανακοίνωση του ΘΕΣΤΟ

«Τη συνεχιζόμενη ανασφάλεια και αγωνία των παραγωγών βιομηχανικής τομάτας για την επιβίωσή τους εξέφρασαν για μια ακόμη φορά στον προϊστάμενο του ΕΛΓΑ Λάρισας ο πρόεδρος και ο γενικός διευθυντής του ΘΕΣΤΟ κκ. Σουλιώτης και Σαπουνάς. Ζητήθηκε να ολοκληρωθούν οι εκτιμήσεις εντός του έτους και να καταβληθούν άμεσα οι αποζημιώσεις και όλα αυτά με το μέγιστο αίσθημα ευθύνης απέναντι σε μια από τις δυναμικότερες καλλιέργειες, η οποία πατροπαράδοτα ενισχύει το αγροτικό εισόδημα του θεσσαλικού κάμπου. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην οικονομική εξαθλίωση των παραγωγών λόγω του υψηλού κόστους της καλλιέργειας και της αδυναμίας τους να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις.

Από πλευράς ΕΛΓΑ Λάρισας και δια στόματος του προϊσταμένου του κ. Λιόντου, δόθηκε η δέσμευση για ανάρτηση των εκτιμήσεων εντός του πρώτου δεκαημέρου του Ιανουαρίου του 2018, με την καταβολή των ενισχύσεων να εκτιμάται εντός του ίδιου μήνα. Εκφράστηκε η απόλυτη κατανόηση του προβλήματος που υπάρχει, καθώς και η δέσμευσή του για απόδοση δίκαιων αποζημιώσεων.

Η στάση αυτή του κ. Λιόντου, αλλά και η γενικότερη προσπάθεια που κατέβαλε τόσο ο ίδιος όσο και το προσωπικό του ΕΛΓΑ, για την έγκαιρη εκτίμηση των ζημιών, έχει εκτιμηθεί ιδιαίτερα από τους ανθρώπους του ΘΕΣΤΟ, οι οποίοι θα ήθελαν να εκφράσουν και δημόσια τις ευχαριστίες τους και την εμπιστοσύνη τους προς το έργο που με τόσο κόπο και αίσθημα ευθύνης παράγεται».

ΠΗΓΗ: http://agronews.gr