Ο Τύρναβος γιόρτασε τον Άγιο Νικόλαο

Πλήθος κόσμου συνέρρευσε και φέτος στις ιστορικές εκκλησίες του Τυρνάβου αφιερωμένες στον Άγιο Νικόλαο για να τιμήσουν την μνήμη του, με ιδιαίτερο σεβασμό και θρησκευτική κατάνυξη και στο Δαμάσι στην κεντρική εκκλησία του χωριού.

Την Τρίτη, παραμονή της γιορτής τελέστηκε πανηγυρικός εσπερινός στις 6 το απόγευμα στον ιερό ναό Αγίου Νικολάου του Τουραχάν ο οποίος βρίσκεται επί της οδού Καραολή και Δημητρίου.

Ανήμερα της εορτής το πρωί στον ίδιο ναό τελέστηκε Θεία λειτουργία ενώ το απόγευμα εσπερινός.

Στη Θεία λειτουργία ιερούργησε ο αρχιερατικός επίτροπος Τυρνάβου αρχιμανδρίτης π. Δαμασκηνός Ζαφειρίου μαζί με τον για δεκαετίες, συνταξιούχο σήμερα, πρωτοπρεσβύτερο π. Αθανασίο Καρυώτη, προϊστάμενο του μητροπολιτικού ναού της Παναγίας Φανερωμένης και ιδιαίτερα αγαπητό στην πόλη του Τυρνάβου.

Στην Θεία λειτουργία από πλευράς Δήμου παρευρέθηκε η αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Φανή Μπίλιου – Λαγκιόλη.

ΣΤΟ ΔΑΜΑΣΙ

Με θρησκευτική κατάνυξη γιορτάστηκε και στο Δαμάσι ο πολιούχος Άγιος Νικόλαος στον καθεδρικό ναό του χωριού, παρουσία του δημάρχου Τυρνάβου κ. Παναγιώτη Σαρχώση,

Την παραμονή τελέστηκε πανηγυρικός εσπερινός και ανήμερα της γιορτής πανηγυρική Θεία λειτουργία και Θείο κήρυγμα από τον προϊστάμενο του ναού πρωτοπρεσβύτερο π. Γεώργιο Τζήκα. Στην γιορτινή Θεία λειτουργία παρευρέθηκαν επίσης ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Δαμασίου κ. Χρήστος Τσανάκας, ο διευθυντής του δημοτικού σχολείου Δαμασίου κ. Γρηγόρης Λέτσιος, εκπαιδευτικοί και πολίτες του Δαμασίου.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία